""Ik ben er niet meer....gevangen""

 

Het lijkt soms iets van de televisie, een trend bij anderen, maar het is vaker dichterbij dan je denkt. 

  • Naar schatting worden in Nederland jaarlijks 119.000 kinderen mishandeld.
    (bron: Nationale Prevalentie studie Kindermishandeling, 2011)
  • Iedere week sterft er in Nederland een kind aan de gevolgen van kindermishandeling.
    (bron: Nationale Prevalentie studie Kindermishandeling, 2011)

Momenteel telt Nederland ieder jaar zo’n 200.000 slachtoffers van ernstig huiselijk geweld. Daarmee is het de meest omvangrijke vorm van geweld in onze samenleving. Van de totale Nederlandse bevolking tussen de 18 en 70 jaar, is 45 procent ooit slachtoffer geweest van enige vorm van fysiek, seksueel of psychisch geweld in huiselijke kring. Ieder jaar worden er ruim 63.000 gevallen bij de politie gemeld. Dat is ongeveer een derde van het totale aantal slachtoffers. Door angst, schaamte en schuldgevoelens komt slechts een klein deel van de gevallen aan het licht.(bron blijfgroep)

 

Als coach  en ervaringsdeskundige  huiselijk geweld-  en kindermishandeling wil ik een luisterend oor bieden aan een ieder die met huiselijk geweld en kindermishandeling  te maken heeft of heeft gehad.

Ik ben zelf opgegroeid in een gezin met veel huiselijk geweld en seksueel misbruik. Ik weet dus zelf  uit ervaring hoe het voelt om geslagen, misbruikt en vernederd te worden en hoezeer dit alles je keuzes in je latere leven bepaald en beïnvloed. 

Gehoord en gezien worden is iets wat zo belangrijk is en helaas vaak niet is gebeurd en gebeurd. Schaamte en schuldgevoel spelen daarin een grote rol. Het is immers iets  waar je  niet makkelijk over  praat.....Toch is de stilte  doorbreken een eerste stap op weg naar herstel.

Wanneer je dan met je verhaal verhaal naar buiten komt ,wil je niet altijd dat er direct stappen worden ondernomen als aangifte of verdere hulp. Je wilt soms alleen maar je pijn, gedachten of zorgen delen met iemand , dat er iemand naar je verhaal luistert.

Erkenning en herkenning spelen een belangrijke rol in het verwerkingsproces.

Ik wil je die ruimte bieden. En samen met jou kijken welke weg we gaan bewandelen zodat je weer (meer) in je kracht kan komen.

Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld dmv een op een coaching, maar ook in een lotgenoten groep. Samen kijken we naar wat voor jou het beste werkt. 

 

 

Website door Fluweel Communicatie